Радио Милева
од срце

Емоции, евоцирање спомени и возвишено чувство од љубов: Постарата ќерка на Сузана Турунџиева ја разнежни мајка си (фото)

Емоции, евоцирање спомени и возвишено чувство од љубов: Постарата ќерка на Сузана Турунџиева ја разнежни мајка си (фото)

Водителката, музичар и писателка Сузана Турунџиева знае да погоди директно во срце кога треба да ги најде вистинските зборови.

Од тоа најмногу погодени секако се најзините најблиски, особено кога е некој посебен ден со повод, а таа и непрозвана ќе се јави со посвета која допира длабоко.

Овој пат, погодената од љубовната мјчина инспиративна вештина беше постарата ќерка Лора.

Убавата и атрактивна наследничка на Сузе славеше роденден, а мама понесена од спомени и возвишено мајчинско чувство на љубов јавно и напиша на ќерката:

-Посакувам да можам да ја почувствувам среќата од оној ден, кога пред 24 години ја родив и кога за првпат го доживеав светот со други бои, прекрасни мириси и најубави звуци…. Денес, највисоката во нашето племе слави роденден, Лора, имај најсреќен роденден и само небото нека ти биде граница, пишува во објавата на Сузе која не се сомневаме дека славеничката јауваво ги почувствувала зборовите како веќе искусна мајка.

За потување, Лора Турунџиева по матурата се омажи и стана мајка на Јаков кој ќе полни пет години.

Среќен роденден.

фото: Facebook/ Lora Turundzieva/ Suzana Turundzieva

 

Останати вести од Радио Милева