Љубов и Секс

Мажите кои најмногу им се допаѓаат на жените ги имаат овие 7 карактеристики

Мажите кои најмногу им се допаѓаат на жените ги имаат овие 7 карактеристики

Мажите секогаш се прашуваат: што сакаат жените? Истражувањата покажаа дека одговорот на тоа прашање не е толку комплициран како што изгледа на почетокот. Какви карактеристики сакаат дамите од својот идеален партнер, прочитајте во продолжение.

Грижливиот маж е привлечен маж

Дури и најзгодниот маж на светот ќе престане да биде привлечен за жената ако е себичен и емотивно недостапен. Жените сакаат грижлив маж – некој кој ќе ги прегрне кога се вознемирени, кој ќе праша како им поминал денот, кој ќе понуди да го утеши расплаканото дете или да заштити исплашено семејно куче. Грижата е квалитет што е универзално привлечен за жените.

Галантен маж е привлечен маж

Жената може да помести стол и да седне на него, да ја отвори вратата од ресторанот и да влезе во собата, но сепак и се допаѓа кога тоа го прави маж за неа. Ќе ја привлекува џентлмен, особено на почетокот на заедничката врска. Жените сакаат галантни мажи кои оставаат бакшиш за персоналот и ја плаќаат сметката кога можат. Сакаат мажи кои подеднакво ги третираат сите луѓе без разлика на нивниот статус.

Добро облечен маж е привлечен маж

Модните трендови се менуваат од сезона во сезона, но мажот во добро скроен костум никогаш не излегува од мода. Жените сакаат добро облечени мажи кои се грижат за својата гардероба и изглед. Жената ќе биде привлечена од маж кој е уредно среден и избричен, кој носи чиста и испеглана облека и мириса убаво.

Интроспективен маж е привлечен маж

Никој не е совршен. Сепак, мажите кои се свесни за своите недостатоци и активно работат на промена на нивните негативни навики и карактеристики се привлечни за жените. Жените го поддржуваат личниот развој и сакаат внимателни мажи кои сакаат да станат најдобра можна верзија од себе.

Човек кој знае да слуша е привлечен маж

Кога жената е вознемирена од нешто, таа сака да му се довери на својот партнер. Тие не сакаат маж кој ќе ја прекине на средина на реченицата, ќе понуди совет или веднаш ќе почне да го решава проблемот. Сакаат некој што ќе ги слуша.

Човек кој се грижи за заштита е привлечен маж

И жените и мажите треба да размислуваат за заштита од несакана бременост и сексуално преносливи болести. Истражувањата покажаа дека жените се чувствуваат позаштитено кога се во сексуална врска со маж кој сака да зборува за заштита, и кој ја практикува.

Мажот кој сака да дава комплименти е привлечен маж

На самоуверените жени не им треба маж за да се чувствуваат убаво. Сепак, сакаат да слушаат машки комплимент, особено во ситуации кога носат нешто ново – од фризура до фустан. Тие сакаат да знаат дека нивните мали ритуали на дотерување се забележани и ценети. Во исто време, тие не сакаат некој лажно да им ласка. Тие не сакаат човек кој едно кажува, друго мисли, а друго прави.

Извор: Курир.мк