Љубов и Секс

Жената може да прости многу работи, но овие три – никогаш!

Жената може да прости многу работи, но овие три – никогаш!

Можеби некогаш сте слушнале како некој се колне во љубовта кон партнерот, но потоа таа исчезнува за миг. Можеби вие сте таа личност која наеднаш престанала да чувствува се што чувствувала, а љубовта која се чинеше дека е засекогаш, ја нема и исчезна преку ноќ.

Кога ќе се случи такво нешто, логично е да се запрашаме што се случило таму?

Одговорот во суштина е многу едноставен. Премногу занемарување и опуштање се само дел од работите кои повеќето жени не можат да ги преболат во врската.

А ова се трите најчести причини зошто секоја жена целосно ќе се одљуби и работи кои никогаш нема да ги прости.

Недостаток на почит

Секоја жена сака да чувствува почит во врската. Кога не го добива потребното внимание, може да почне да се чувствува непосакувано и заменливо, што е сигурен пат до раскинување или развод. Взаемното почитување е клучно за стабилна и здрава врска.

Недостаток на интимност

Интимноста не мора нужно да биде поврзана со сексот. Вистинската љубовна интимност кон која се стремат жените во врска е вид на врска кога вие и вашиот партнер размислувате како едно и се чувствувате поврзани дури и кога не сте заедно.

Не добива внимание

Кога жената ќе сфати дека другите мажи се покавалерски и се однесуваат подобро со неа од партнерот, тоа и како тоа може да ја разниша врската. Од друга страна, жената која секој ден добива комплименти од партнерот, воопшто нема да обрнува внимание на другите мажи.

извор: курир.мк