Живот и Стил

Трудница останала без вид поради популарен третман кој го прави секоја втора жена

Трудница останала без вид поради популарен третман кој го прави секоја втора жена

Бремената Стејси Вајт (22) го изгубила видот на два дена, од третман кој е популарен во последно време кај девојките.

Стејси за три години ставала трепки   во истиот салон, сепак, поради бременост, таа одлучила да оди во салон, кој се наоѓа на неколку минути од нејзиниот дом.  Козметичарката ја прашала дали таа сака да се направи тест за алергија, но таа го одбила затоа што  три години става вештачки трепки и никогаш не дошло до проблеми.

“Се чувствував различно, тоа не беше пријатно. Во еден момент добив лепак во окото, козметиката беше го исчисти , но многу болеше”, изјавува таа за “Мирор”. Кога стигнала дома видела  дека нејзините очи почна да отекуваат, солзат и многу болат.

“Првин ја игнорирав болката, но стануваше посилна и посилна. Тоа беше ужасно, не мислев дека ќе ослепам. Од минута во минува беше се полошо”, вели таа.

Веднаш била кај  доктор кој ги дал само капки за очи. Сепак, ситуацијата не се подобрила туку станала многу лоша.  .

“Го изгубив видот, сер беше темно пред моите очи, не гледав ништо. , Се плашев мислев ќе останам слепа. Имав денови на тешка главоболка, болка во и под очите, имав треска, јас бев навистина исплашена, особено за бременоста. Повторно морав да одам на лекар “, вели Стејси и ги советува девојките да внимаваат многу, особено во бременоста.