Живот и Стил

Сопствениците на домашни миленици на двојна мака: И кучињата и мачките ќе мора да патуваат со пасош со „Северна“

Сопствениците на домашни миленици на двојна мака: И кучињата и мачките ќе мора да патуваат со пасош со „Северна“

Сопствениците на кучиња и други животни во Македонија за кои е задолжителна патна исправа за патување во странство треба да имаат патни исправи со „Северна“ место Република Македонија.

Ветеринарните амбуланти, кои ги издаваат овие документи, засега немаат добиено известување дали тие што имаат патни исправи за милениците со старото име задолжително треба да ги сменат. Но, за разлика од проблемите на граѓаните со налепниците НМК, испаѓа дека државата била поорганизирана за патните исправи на кучињата, мачките и останатите животни, па патни исправи за нив со „Северна“ се издаваат повеќе години.