Живот и Стил

‘Ржан леб со карамелизиран кромид: Љубов на прв залак

‘Ржан леб со карамелизиран кромид: Љубов на прв залак

Состојки:

150мл масло

1 кромид

1 лажица шеќер

1 чешне лук

300 гр пченично брашно

150 гр ‘ржано брашно

1 лажица сол

1 вреќа квасец

250мл млака вода

семе по вкус

Додадете кромид и шеќер во маслото и карамелизирајте. Комбинирајте брашно и додадете сол и квасец. Месете го тестото со постепено додавање на млака вода. Потоа истегнете го и додадете карамелизиран кромид и босилек (по избор), промешајте и оставете да нарасне. Потоа посипете со семе по вкус и печете на 200 степени 30-35 минути. Добар апетит

извор:попара.мк!

To top