Живот и Стил

Рижото со печурки – Брз ручек на трпеза

Рижото со печурки – Брз ручек на трпеза

Направете супер вкусно рижото.

  • СОСТОЈКИ:
    25 гр. маргарин
  • 1 лажица маслиново масло
  • 1 главица кромид
  • 1 чешне лук
  • 300 гр. ориз
  • 1 л. вода врела
  • 1 коцка бујон
  • 250 гр. печурки
  • 1 млад лук

ПОДГОТОВКА:
Помешајте во тава маргарин со маслиново масло и ставете ги ситно сечените кромид и лук да динстаат.
Се става ориз и 850 мл. вода, се додава бујонот и се меша.
Се ставаат зачини и се остава на тивок оган 10 минути.
Се ставаат сечените печурки и по избор може да си ставите

To top