Овој топол сендвич сигурно ќе стане омилен оброк во вашата куќа
Ако барате рецепт за брз појадок што ќе го обожаваат и вашите малечки, вие сте на вистинското место. Подготовката на овој сендвич не бара многу време, а како финален производ, ќе добиете вкусно јадење што ќе ве воодушеви.
Со додатокот на кашкавал и сланина, овој сендвич станува вистинско уживање за гурманите.
Во зависност од тоа за колку луѓе го подготвувате овој оброк, можете да ја зголемите храната.
Состојки:
1 кришка леб
Кашкавал
Сланина
2 јајца
10 гр путер
Половина лажичка магдонос
Кечап
Подготовка:
Исечете ја кришката леб на два еднакви делови. Изматете ги јајцата во сад и додадете сол и магдонос. Загрејте тава, потоа ставете го путерот да се растопи. Истурете ги јајцата во тавата и веднаш ставете ги двете половини од лебот, кои ќе ги потопите во јајцата од двете страни и ќе ги оставите во тавата.
Кога јајцата ќе поруменат, превртете ги на другата страна.
Во друга тава ставете ги листовите сланина да се пропржат, а кога ќе станат крцкави тргнете ги од страна.
Кога ќе биде готова и долната страна на јајцето, полека префрлете ги сите рабови навнатре со вилушка. Одозгора премачкајте го со кечап, па наредете ги кашкавалот и сланината.
Свиткајте го сендвичот на средина и ставете го на чинија.
Послужете го топлиот сендвич со вашата омилена салата.