Живот и Стил

Подобро од мусака: Фритата со компири и мелено месо

Подобро од мусака: Фритата со компири и мелено месо

Направете компир фритата со мелено месо.

СОСТОЈКИ:
250 гр. мелено месо
2 главици кромид
300 гр. компир
8 јајца
200 гр. пармезан
масло, сол и бибер

ПОДГОТОВКА:
Се вари компирот со лушпа, па се лупи и сече на кругови.
Се става на тава на шпорет масло, се пржи меленото месо со сол и бибер.
Се кршат јајцата и се додаваат на кромидоо заедно со пармезан и зачини.
Се мати се убаво.
Се ставаат врз прженото мелено месо компири, па смесата од јајца.
Се става на рерна на 200 степени 10 минути да се запече.
Готви со љубов и уживај во храната

извор:готви.мк

To top