Овој напиток делува и на чир, улкус и респираторни мачнини, а помага и спречува бактериски инфекции. Денес поголем дел од светската популација има проблем со зголемен крвен притисок и шеќер во крвта.
Покрај медицинските терапии во зависност од тежината на состојбата, луѓето во текот на годините успеале да откријат и природни методи кои можат да помогнат во стабилизирање на споменатите состојби во организмот.
Денес ви го пренесуваме рецептот на една баба (75) од Русија која нивото на шеќер и крвен притисок ги држи под контрола со помош на кромид, а таа вели дека крвната слика ѝ е подобра од многу млади луѓе.
Подготовка: Секое утро варете исчистена главица кромид (околу 300 грама) во 250 милилитри вода. Сето тоа нека врие околу 8-10 минути. Течноста поделете ја на три делови и напијте се по еден од нив пред појадокот, ручекот и вечерата.
Овој третман се применува 10 дена без прекин, потоа се прави пауза од 10 дена и така најдолго до шест месеци.
Овој природен лек ќе ви ја зголеми и потребната количина на железо, калциум, цинк, манган и кобалт.
Бидејќи расте под земја, кромидот изобилува и со природни етерични масла и фитинска киселина за која докажано е дека ги уништува бактериите во белите дробови.
Водата од кромид делува и на чир, улкус и респираторни мачнини и ги спречува бактериските инфекции.
Напомена: Пред употреба на било кој природен лек консултирајте се со вашиот доктор.
извор: точка.мк