Живот и Стил

Њоки со димен свински врат

Њоки со димен свински врат

Состојки:

500 гр њоки

3 чешниња лук

100 гр спанаќ (замрзнат или свеж)

250 мл неутрална павлака за готвење

сол и црн пипер

50 гр трапист

50 гр димен свински врат

магдонос

малку пармезан

Подготовка:

Сварете ги њоките според упатството на пакувањето, но откако ќе го ставите трапистот во сосот. На загреано масло ставете ги брикетите од спанаќ да се пржат. По 3-4 минути, кога ќе се растопат брикетите од спанаќ, додадете го ситно сечканиот лук и сè заедно пропржете.

Ставете ја неутралната павлака, промешајте и додадете го трапистот исечкан на коцки. Зачинете со сол и бибер. Варете уште 2-3 минути додека трапистот не се растопи. Додадете ги исцедените њоки, сечканиот свински врат и магдоносот. Одозгора изрендајте пармезан.

извор:попара.мк

To top