Живот и Стил

(ФОТО) Носете го шалот како модна икона: Веќе не мора да го врзувате само околу вратот!

(ФОТО) Носете го шалот како модна икона: Веќе не мора да го врзувате само околу вратот!

Шаловите се носат само околу вратот? Неточно. Модерниот пристап сега е многу поразличен.

На улиците на модните центри оваа зима, се забележани модни комбинации во кои шаловите ја имаат главната улога, но, не околу вратот, туку преку рамената.

Оваа зима е придружена со неодолив интересен тренд. Шал преку рамото ќе ја направи секоја модна комбинација интересна и софистицирана.

Сепак, треба да внимавате на неколку работи. Не е доволно само да го префрлите шалот преку рамената и да мислите дека тоа е тоа. Шалот мора да го прицврстите, односно да го вметнете под ремененот на капутот, балонерот или дебелата винтијага.

извор:дивианартс.мк