Време е да ја отвориме сезоната на сладоледи, па денешниот рецепт сме сигурни дека ќе ви се допадне. Замислете вашата омилена чоколада да се претвори во вкусен, кремаст чоколаден десерт. Уште доколку го украсите со чоколадни трошки и карамела, задоволството е загарантирано.
Состојки:
- – 50 г. чоколадо
- – 6 мл. слатка павлака
- – 3 јајца
Подготовка:
Најпрво, во сад над пареа ставете ги парчињата чоколадо. Додадете 300 грама слатка павлака над нив и мешајте додека се не се стопи. Потребни се околу 20-на минути за смесата да се соедини.
За ова време, одвоете ги жолчките од белките, и додадете ги во веќе оладената чоколадна смеса. Во нив додадете го остатокот од слатката павлака, и имешајте се заедно.
извор: творбис