Живот и Стил

Брз и евтин ручек со пилешко и печурки

Брз и евтин ручек со пилешко и печурки

Брз и евтин ручек…

СОСТОЈКИ:

600 гр пилешко бело месо

200 гр шампињони

100 мл масло

200 мл павлака за готвење

1 лажица зачин

сол

бибер

2 лажици пармезан

магдонос

1/2 лажица брашно

100 мл вода

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Месото исечкајте го на коцки и зачинете. Загрејте масло во тава па ставете месо и пропржете го 15 минути. Исечкајте ги шампињоните. Кога месото ќе биде готово извадете го па на маслото пропржете ги и шампињоните, кои ќе ги посолите откако ќе се пропржат.

Кога шампињоните ќе бидат готови, додајте го месото, ставете павлака и вода, бибер и магдонос.

Кога ќе зоврие, разматете брашно во малку вода и додајте во сосот. Измешајте и исклучете го огнот. Оставете уште малку на врела рингла да крчка па на крај, кога крчкањето ќе се смири, додајте пармезан и повторно измешајте.

Додека тоа се готви, згответе тестенини и послужете ги со јадењето.

Добар апетит!

To top