Живот и Стил

Печени крилца како од ресторан: Крцкави и зачинети, прсти да излижете

Печени крилца како од ресторан: Крцкави и зачинети, прсти да излижете

1 лажица кисела павлака
1 лажичка слатка мл. пиперки
малку рендано сирење
4 чешниња згмечен лук
малку сув зачин
масло
сол, бибер
1 лажичка мед
1 лажичка куркума или пилешки зачини
1 лажичка соја сос
700 гр пилешки крилца

Подготовка:

Во сад ставете ги сите наведени состојки освен месото и убаво измешајте. Секое крило извалкајте го во подготвената смеса и ставете го во плех обложен со хартија за печење.

Одозгора наросете малку масло и сусам. Печете на 210 степени C околу 45 минути. Крцкаво, лепливо и неописливо вкусно.
Уживајте!

Извор: Попара.мк

To top