Три начини кои се препорачуваат за да отворите лижавче во рекордно време.
„Толку блиску, а сепак толку далеку“ е вистински опис на тешкотиите што може да ни ги предизвика едно лижавче.
Љубители на лижавчиња се особено децата, но постои начин да се избегне детската нетрпеливост и нервозното кинење на обвивката од лижавчето.
Ова е „проблем“ кој никогаш официјално не е решен, па овие ситни нервози останаа. Меѓутоа, луѓето почнаа да споделуваат начини и трикови за побрзо отворање на овој десерт. Обвивката е тука за да го заштити производот од нечистотија што е можно повеќе, но на стапчето секогаш е цврсто завиткаао и ќе се согласиме, тешко се одвиткува.
Едно решение за кое најчесто се зборува на социјалните мрежи е дека се е во вртењето. Имено, на една страна треба да го завртите дното на лижавчето каде што се собира фолијата, а на друга главата од лижавчето. Ова треба да го олабави залепениот дел и да го олесни отстранувањето на обвивката.
На стапчето има дел од фолијата што штрчи, поточно не е прилепено за остатокот. Некои сугерираат дека е најдобро само да ја отстраните фолијата од тој дел и дека, според непишано правило, тоа би било најправилниот начин да се отвори лижавчето, пренесува „Mirror.co.uk“.
Третиот начин е еден од оние „откажувања“. Многумина препорачуваат да го отворат лижавчето со ножици или со нож за да ја намалите нервозата.
Иако нервозата е моментална и заборавате на неа откако ќе ја фрлите фолијата со која сте се бореле, таа сепак често се повторува. Затоа, трпеливо подгответе се да испробате некои од триковите и пронајдете го оној кој е вистинскиот за вас.
Извор: Курир