Живот и Стил

Поховано чоколадо

Поховано чоколадо

Подгответе се’ само обичен не десерт. Тоа е пржено чоколадо. Најдобро е да е чоколадна лента, наполнета и погуста за термички да се обработат слоевите.

Состојки:

чоколадо
брашно
јајца
мелени бисквити

Подготовка:

Чоколадото се намокри, се валка во брашно, јајца и бисквити, а по потреба се повторува процесот на јајца, бисквити и се става во тава или во длабок сад со масло.

Пржете на средно висока температура. Кога мелените бисквити ќе поруменат, извадете ја чоколадната лента на салфетка и послужете со топка сладолед. Кога ќе се исече чоколадото, целиот фил внатре треба да се растопи.

Извор: Курир.мк

To top