Живот и Стил

Зошто да не ги фрлате лушпите од кромид и како да ги употребите?

Зошто да не ги фрлате лушпите од кромид и како да ги употребите?

Една жена решила да сподели на Инстаграм зошто не треба да ги фрламе лушпите од кромид и што можеме да направиме со нив. Тие се полни со витамини А, Ц и Е, а исто така имаат и антиоксиданти кои го зајакнуваат имунитетот.

Погледнете како можете да ги употребите.

 

View this post on Instagram

 

Don’t throw away your onion skins! ? Try these ideas instead!⁣ ♻️⁣ ⁣⁣ Did you know an onion’s dry, papery skins are packed with vitamins A, C, and E, as well as several immunity-boosting antioxidants? Save those nutrient-packed onion skins in a ziplock bag in your freezer and put them to good use! ⁣⁣ ? Make Stock⁣⁣ Use onion skins and other vegetable scraps to make your own vegetable stock! Including onion skins in your stock will add a rich onion flavor and immunity-boosting properties. Just pour your stock through a fine mesh sieve to strain out the onion skins and other scraps.⁣ ⁣⁣ ? Enrich Rice⁣⁣ Add onion skins to the pot when you’re cooking rice to give it an extra boost of nutrients! Use big pieces of skin so they’re easy to pluck out of the rice after it’s done cooking.⁣⁣ ⁣⁣ ? Add To Bread⁣⁣ Finely mince some onion skin until it resembles a powder, then add one teaspoon to your homemade bread dough. It’s a clever way to sneak more nutrients into your diet, and it adds a nice savory flavor.⁣⁣ ⁣⁣ ?Reduce Cramping⁣⁣ Boil onion skins in water for 10-20 minutes, then strain the skins out and let it cool. Drink some of the infusion as a tea before bed to help avoid those middle-of-the-night cramps.⁣⁣ ⁣⁣ ?‍? Make Compost⁣⁣ Onion skins and other kitchen scraps make great food for compost. Using nutrient-rich compost can make a huge difference in the quality of your garden and flower beds!⁣⁣ ⁣⁣ ?‍? Better Roasting⁣⁣ The next time you roast onions, try leaving the skins on! The skins will help retain more of the onion’s natural moisture, producing soft and tender flesh with more nutrients.⁣⁣ ⁣⁣ Which of these ideas do you plan to try first?

A post shared by Jillee | One Good Thing (@byjillee) on

1. Ставете ги во супа
Сварете ги лупшите од кромид со друг зеленчук и ќе имате супа со богат вкус на кромид полна со витамини. Кога ќе се свари супата извадете ги лушпите.

2. Додајте ги во ориз
Ставете неколку лушпи од кромид кога готвите ориз. Користете големи парчиња за да можете полесно да ги извадите. Така ќе добиете ориз со одличен вкус!

3. Додајте ги во леб
Ситно сомелете ги лупшите од кромид додека не наликуваат на прав, а потоа додадете една лажичка кога месите леб.

4. Компостирајте
Ако сакате да рециклирате отпад, тогаш можете да ги компостирате лушпите од кромид. Тие се многу хранливи за почвата и можат да направат голема разлика во квалитетот на вашата градина и цветните леи.

извор:кафепауза.мк

To top