Живот и Стил

Сочен десерт: Крем торта со праски

Сочен десерт: Крем торта со праски

Се прави брзо и лесно, а уживањето е загарантирано.

Потребни состојки:

  • 3 јајца
  • 3 лажици шеќер
  • 3 лажици масло
  • 3 лажици млеко
  • 3 лажици брашно
  • 1 ванилин шеќер
  • 1 прашок за печиво
  • излупени и сечкани праски
  • 2 пудинзи од слатка павлака
  • 600 милилитри млеко
  • 1 шлаг крем

Начин на подготовка:

Започнете со подготовка на бисквитот – изматете ги јајцата, додајте ги шеќерот и ванилиниот шеќер и продолжете со мешање. Додајте ги маслото и млекото, прашокот за печиво и брашното, па продолжете да мешате.

Истурете ја смесата во калап и печете 15 минути на температура од 200 °С.

Прелијте го топлиот бисквит со трите лажици млеко, наредете ги праските и над нив ставете го претходно зготвениот пудинг. Оставете да се излади, а потоа украсете со шлаг крем.

извор: Кафепауза

To top