Радио Милева
снимањето започна

Кандидатите се фаќаат за глава, жирито на маки: Ова се новите правила во „Ѕвездите на Гранд“

Кандидатите се фаќаат за глава, жирито на маки: Ова се новите правила во „Ѕвездите на Гранд“

Новата сезона на регионалното музичко талент шоу “Ѕвездите на Гранд” вчера, понеделник 10 септември започна да се снима, во која натпреварувачите се ставени на уште поголеми маки, отколку до сега.

Саша Поповиќ, директор на Гранд продукција, откри детали за тоа што ги чека натпреварувачите, како и што ќе  можат да очекуваат гледачите на оваа мегапопуларна музичка програма.

“Голем дел од ова е нешто ново. Ова е 13 сезона и ние на некој начин  размислувавме како да го промениме целиот систем на конкуренција и да се воведме некои иновации и промени во шоуто. Така,  по цели 12 години „Ѕвездите на Гранд“ добиваат нова форма и праќаат нова порака. Оваа сезона ќе биде интересна и затоа што за прв ги става членовите на жирито во позиција да се натпреваруваат меѓу себе“ – ќе  открие Саша Поповиќ и ќе додаде:

“Пејачите се и ментори оваа година па со стискањето на копчињата одлучуваат и кој натпреварувач ќе дојде во нивниот тим. Жирито е сместено во затворена капсула. Тие не ги гледаат кандидатите и само врз основа на нивното пеење прават проценка на тоа дали се задоволни. Кога ќе се отвори капсулата, тогаш тие можат да ги видат кандидатот и да го прашаат дали  сака да влезе во тимот и да бидат негов ментор. Оние кои го дале своето “ДА”, тие имаат право да одлучуваат, додека оној кој ќе рече “НЕ”, него ништо понатаму не го прашуваме. Не постои ограничување на бројот на натпреварувачи, откри Поповиќ во утринската програма на Јована и Срѓан на ТВ Прва.

“Ако имаме повеќе од еден член на жирито кој сака да му биде ментор на еден ист натпреварувач,  во тој случај кандидатот сам ќе одлучи кој од жирито сака да му биде ментор. Но, првото нешто што го прашуваме е кај  кого не сака да бид, и со тоа го ставаме во небрано” – истакна директорот на Гранд и рече дека после тоа натпреварувачот веќе не ќе може да се премисли.

Поповиќ исто така потенцираше  дека за време на снимањето ништо не е однапред испланирано и дека меѓусебните кавги на жирито никогаш не било во сценариото.

Останати вести од Радио Милева