Радио Милева

Емина Јаховиќ за турските медиуми проговори на прашањето за нова љубов и брак

Емина Јаховиќ за турските медиуми проговори на прашањето за нова љубов и брак

Една година по разводот од Мустафа Сандал, Емина Јаховиќ разговараше со турските медиуми за тоа како се чувствува.

-Разводот е една од најтешките работи во животот, тој период не беше лесен за мене, ниту за моите деца. Тешко ни беше да се објасни зошто тоа се случува, тие беа мали, но некако успеавме да не им уништиме сè. Затоа беше тешко за Мустафи да ја напушти семејна куќа, а разводот од него ми донесе многу поголема одговорност кога станува збор за образованието на децата и родителството. Сепак, колку и да е тешко, бев подготвена да го прифатам. Се обидувам да изгледа позитивно и дека со оние што ми се допаѓа најмногу одам само напред “, вели Емина, додавајќи дека таа и нејзиниот поранешен сопруг се во одлични односи.

За жал, дел од животот за кој мислев дека ќе трае вечно, мислев дека секогаш ќе бидам во брак со Мустафа. Но, ние никогаш нема да заборавиме дека сме биле заедно и дека сме се сакале. Ние ги воспитуваме децата и се обидуваме да се сетиме на прекрасните моменти на нашиот брак “, вели Емина.

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina) on

Пејачката, исто така вели  дека иако верува во љубов, сè уште не размислува за новата врска.

  • Јас сум од оние кои вечно веруваат во љубов и никогаш не се откажуваат, сѐ уште е рано да размислувам за нова љубов и брак “, изјави таа за турскиот Јурт.

Останати вести од Радио Милева