Радио Милева
живот во страв

Сузана Манчиќ ја прогонувал насилник – и го запалил автомобилот па и оставил и заканувачки пораки (фото)

Сузана Манчиќ ја прогонувал насилник – и го запалил автомобилот па и оставил и заканувачки пораки (фото)

Популарната водителка Сузана Манчиќ првпат отворено проговорила за трауматичното искуство што го доживеала.

Познатите жени многу често се мета на разни критики, осуди, но и психичко малтретирање преку социјалните мрежи. Во таква ситуација се нашла и популарната водителка Сузана Манчиќ, која за прв пат отворено проговори за трауматичното искуство.

Имено, поранешната Лото девојка била малтретирана од непознат маж по телефон, испраќајќи ѝ вознемирувачки и заканувачки пораки кои со текот на времето станувале се поопасни. И не само тоа, за работите да бидат уште поморничави, вакви пораки почнаа да пристигнуваат и до нејзините наследници.

– Не знам како тој човек успеа да го најде мојот телефонски број. Тој бараше да се види со мене, а откако сфатив со кого имам работа, не одговарав ниту на пораките ниту на повиците. Меѓутоа, пораките од час во час стануваа се поопасни. Тој напиша дека знае каде живеам, каде се движам, дека главата ми е во торба, дека никаде не сум безбедна. Ужасно се плашев, пред се за безбедноста на децата бидејќи се чинеше дека оваа личност е подготвена да ги изврши заканите. Работата да биде уште полоша, некој потоа ми го запали автомобилот пред мојата куќа, па прогонот беше само шлаг на тортата. Потоа се обратив во полиција – рекла Сузана.

-Потоа својата агресија и гнев ја пренасочи кон мојата колешка и пријателка Драгана Катиќ. Страшно е кога некој ќе ве доведе во ситуација да живеете во страв. Постојано сте во грч – објаснила таа.

Преку социјалните мрежи, ситуацијата со психичко малтретирање што ја доживеала Манчиќ постојано се влошува. И покрај возраста и животното искуство, човекот не може да остане имун на закани, дури и ако тие се безопасни.

– Агресија и гнев секогаш ќе има, но мораме некако да ги спречиме, а не да се браниме од нив. Ако ви се случи нешто лошо, ако некој сака, ве малтретира или ви се заканува, треба веднаш да реагирате – изјавила водителката.

Фото: Принтскрин/Владимир Спорчиќ

Останати вести од Радио Милева