Радио Милева

„Од прасешко ја јадам само главата“: Јована Јеремиќ одново ја шокираше јавноста, но не со провокативна голотија, туку овој пат со „гастрономска крволочност“ (ФОТО)

„Од прасешко ја јадам само главата“: Јована Јеремиќ одново ја шокираше јавноста, но не со провокативна голотија, туку овој пат со „гастрономска крволочност“ (ФОТО)

Популарната ТВ водителка признава дека како ќерка на сопственик на кафуле знае да приготви печено прасе и да го исече подготвењно за сервирање. Во интервју за локалните српски медиуми, Јована Јеремиќ вели дека прасее не јаде, туку сака да јаде само свински јазик и мозок и дека тоа ја прави посебна во еден сегмент од нејзината личност.


Таа се опишува себеси како интелигентна и брзо сфаќа, меѓу другото, затоа што сака да јаде печена свинска глава и дека е одличен говорник затоа што свинскиот јазик и бил омилен деликатес уште од мала. Позната по својот остар јазик, на метафоричен начин уште еднаш ги испровоцира сите оние кои не го разбираат нејзиниот лик и дело, но откри и непознати детали од нејзиното детство.

„Сакам печена свинска глава, моите сонародници го нарекуваат тој специјалитет главуџица! Најмногу сакам да  го јадам јазикот и мозокот и затоа сум реторички ненаде*лива и секогаш со бистра глава. Прво го јадам јазикот, ми се допаѓа кога малку пожилав, не спурен… До јазикот стигнувам така што ја черечем вилицата отворајќи ја со рацете! Потоа земам нож, ја сечам коската на черепот, го вадам и го јадам мозокот. Ги сакам и образите бидејќи во нив има многу месо. И токму затоа сум тоа што сум денес. Мајка ми ми даваше свинско месо уште пред да наполнам една година. Прво ми даде јазик, кој многу ми се допадна. Нормално не јадам печено прасе, туку само главата…“ – ка шокираше јавноста со својата „гастрономска крволочност“ Јована.

Фото:Инстаграм принтскрин/jeremicjovana/Nemanja Nikolić, Beta/Milan Timotić

To top