Радио Милева

„Цесарица“ беше најголемиот хит на Оливер, но оваа тајна за песната малкумина ја знаат

„Цесарица“ беше најголемиот хит на Оливер, но оваа тајна за песната малкумина ја знаат

„Цесарица“ е песна која остави печат на многу генерации. Оливер Драгојевиќ зад себе остави многу хитови, но оваа песна дефинитивно ја одбележа неговата кариера.

Малкумина знаат дека, всушност, „Цесарица“ не била наменета за овој пејач.

Џибони овој хит го напиша за друга далматинска пејачка легенда.

-Таа песна не беше наменета за мене. Ја донесе Зденко Руњиќ за Сплитскиот фестивал. Бидејќи ние двајца живеевме во иста зграда, јас имав прилика да ги слушнам неговите песни. Кога ја слушнав песната веднаш реков „Ова јас ќе го испеам“. А песната беше наменета за Винко Цоцо. Сигурен сум дека и неговата изведба на оваа песна би звучела одлично, истакна Оливер за Радио Сараево во 2017-та година.

Останати вести од Радио Милева