Радио Милева

Долг од 40 000 евра: Лепа Брена мора на суд поради неисплатени пари!

Долг од 40 000 евра: Лепа Брена мора на суд поради неисплатени пари!

Лепа Брена го добила спорот на суд поради неисплатени пари од концерт во Хрватска во 2009 година. Госпоѓата Тања Биќиќ од Пуле мора да и ги исплати парите.

Проблемот настанал пред 9 години кога Лепа Брена одржала концерт во Загреб. Договорот бил цената на настапот да биде 100 000 евра. На пејачката и исплатиле само 70 000 евра, а останатите пари не пристигнале до неа. Госпоѓата Ганиќ, сопственичка на фирмата која го организирала концертот, на пејачката треба да и исплати околу 40 000 евра, сметајќи ги и каматите на доцнење.

Сопственичката на фирмата вели дека останиот дел не бил исплатен бидејќи се намалила проджабата на картите откако се појавила фотографија на која Лепа Брена е во униформа.

Пејачката истакна дека тоа е измислила и дека облеката не е нејзина. Брена професионално ги завршила обврските, но иако испратила опомена парите не и биле исплатени.

 

Останати вести од Радио Милева