Живот и Стил

Вака изгледаат „совршените“ мажи ширум светот- еве каков е Македонецот (ФОТО)

Вака изгледаат „совршените“ мажи ширум светот- еве каков е Македонецот (ФОТО)

 

Фотограф од Њујорк, испратил 19 мејлови на различни адреси ширум светот, во кои побарал од графичките дизајнери да го фотошопираат човекот на сликата според критериумите за совршенство, во нивната држава.

Фотографиите покажуваат дека сосема различни стандарди за совршенство владеат ширум светот, а според тоа се навраќаме на старата мисла дека „не постои совршенство“.

Извор:Курир.мк