Радио Милева

Од цифрата ќе ви се сврти во глава: Ова е најскапиот фустан на Евровизија

Од цифрата ќе ви се сврти во глава: Ова е најскапиот фустан на Евровизија

Со оглед на тоа што Евровизија спаѓа во едно од најугледните музички натпреварувања, се вложуваат многу финансиски средства.

Дефинитивно оваа година Естоинија вложи најмногу финансии.

Нивната претставничка Елина Нечајева носеше невообичаена креација на која беше проектирано светлина, а за истата  е издвоено цело богатство.

Станува збор за сума од 65 000 евра, а ова дефинитивно е најскапиот сценски настап за Евровизија 2018.

За жал, Македонија не успеа да се пласира во финалето на музичкото натпреварување.

Останати вести од Радио Милева