Љубов и Секс

Мажите кои изневеруваат открија: Еве како жени бираат за љубовници

Мажите кои изневеруваат открија: Еве како жени бираат за љубовници

Неверните мажи открија како ги избираат жените со кои имаат афери. Тој процес на избор на сопруга не е случаен, размислувале и однапред го испланирале, открило истражувањето на интернет страницата за запознавање со партнерката на Ешли Медисон.
Од 1.300 испитаници, 27 отсто од мажите признале дека доколку се незадоволни од врската, би се обиделе да ја заведат својата колешка.

Иако „другата жена“ често ја опишуваат како некоја мистериозна заводничка, таа всушност најчесто е некој ваш близок и сигурно сте слушнале за неа од неговите приказни. Мажите обично избираат жена што ја познаваат за афера.

Еден дел од нив би сакале да запознаат некој нов и да имаат кратка сексуална средба која никако не би влијаела на нивната постоечка врска.

Дури 99 отсто од мажите откриле дека или имале афера или сериозно размислуваат да започнат. Повеќето од нив изјавиле дека главниот мотив за барање љубовник е сексот кој ќе ги задоволи нивните потреби, пишува Дејли Мејл.

Од друга страна, 39 отсто од жените ги изневерувале своите партнери, а 35 отсто од нив сериозно размислувале за тоа.

Кога бараат партнер за афера, жените најмногу го гледаат неговиот изглед, а 43 отсто од нив откриле дека аферата е целосно физичка по природа, додека мали 5 отсто изјавиле дека ги привлекува маж со кој би можеле да имаат и интелектуалниот однос.

Повеќето мажи и жени велат дека аферата била обид да се зачини нивниот љубовен живот.

Извор: Попара