Живот и Стил
Клуб на згаснатите ѕвезди:

Колаж од славните личности кои починаа во 2017 година

Колаж од славните личности кои починаа во 2017 година

Британскиот уметник Крис Бејкер креираше своја верзија на обвивката на култниот албум на „Битлси“ – „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”.

На него сепак, наместо членовите на бендот и нивните славни пријатели, се наоѓаат ликовите на личностите од џет-сетот кои го напуштија овој свет во 2017 година.

На колажот, меѓу останатите, се наоѓаат и Хју Хефнер, Чак Бери, Роџер Мур, Гордон Кеј, Том Пети и Крис Корнел.

Палмите развеани во позадината пак, ги симболизираат ураганите и бурите, кои го погодија светот годинава.

– Ја искористив можноста да му укажам на светот и за климатските промени и дека мораме да размислуваме за долгорочните влијанија на човекот врз светот, изјави Бејкер, кој сличен колаж направи и лани.

Дополнително значење на сето тоа му дава тоа што годинава се навршуваат 50 години од издавањето на албумот на „Битлси“.