Радио Милева

Ќерката на Жика открива: „Умираше месец дена, но до 4 наутро ги забавуваше пациентите“!

Ќерката на Жика открива: „Умираше месец дена, но до 4 наутро ги забавуваше пациентите“!

Целата болница беше полна со ранета војска, сите деца од 18, 19 години. Тој знаеше дека му е крај, па сестрите дури му шверцуваа цигари, почнува да раскажува ќерката на легендарниот Драгомир Бојаниќ-Гидра.

 Во неговата соба имаше дежурни лекари и ранети, а тој до четири науто имаше шега за секој од нив. Така умираше месец дена и секоја вечер ја правеше истата забава, вели ќерката Јелена Бојаниќ.

Кога за првпат видел постер од Иги Поп на ѕидот од нејзината соба и кажал „ Добро, дете, од сите зошто баш го сакаш овој леш?, инаку сите нејзини другарки ги викал Лидија.

Бојана во 90-тите се сели во Америка, а претходно престојувала во Лондон. Драгомир пак, од странство се вратл поради носталгија, а таа поради неговата болест.

„При едно враќање во Србија 1993 година, болницата изгледаше како објект под опсада. Имав чувство дека се вратив во друга држава. Сите беа собрани околу него, лекарите целата смена ја поминаа слушајќи ги неговите монолози, луди шеги…вели Јелена и открива дека така завршил и негвиот последен час.

Легендарниот актер почина 1993 година од рак.

Останати вести од Радио Милева