Радио Милева
„Љубовџика“

Инспиративна глетка: Што и фаќа око на Снеже Велков во „љубовно Скопје“!? (ФОТО)

Инспиративна глетка: Што и фаќа око на Снеже Велков во „љубовно Скопје“!? (ФОТО)

Македонската метропола, како и секоја друг поголем град во светот, особено во централното градско подрачје на места е исшарана со графити, испишана со разни пораки! Не дека шарањето на фасадите е непозната работа, ама кај нас во последно време главниот град на Македонија, покрај се друго што е, станува и најљубовниот… Барем според испишаните пораки!

Затоа, македонската ТВ водителка и фитнес инструкторка Снеже Велков реши да биде колекционер на љубовни графити, па испишпаните пораки на скопските фасади редовно ги бележи и складира во својата „љубовна фото колекција“ на својот Инстаграм профил, насловена „Љубовно Скопје“!

Најновото што и фатило око на синооката убавица е еден  љубовен графит со еротски контекст… „Душо, јас ќе те почнам нежно, а ти заврши ме диво“ – напишал незнаениот „фасаден уметник“,  искажувајќи ги својот исконски нагон и желба, љубовно да се зближи со својата сакана.

Згодната фитнес инструкторка сето тоа вредно го архивирала во својата „љубовна фото колекција“ , па на  „поетската желба“ на авторот, мудро поентирала: „Почетокот е важен, но крајот го краси делото“ – напишала Снеже!  И проклето е во право!

Само што, покрај поентата извадена од сопственото или туѓо искуство, Снеже  заборавила или се срамела да ја потенцира инспирацијата…

…од чиј изглед, најверојатно произлегол мудриот заклучок на убавата инструкторка!

 

 

 

Останати вести од Радио Милева