Живот и Стил

Ве боли грбот? Можеби правите некоја од овие грешки

Ве боли грбот? Можеби правите некоја од овие грешки

Киропрактик откри некои секојдневни грешки кои многу луѓе несвесно ги прават, а кои можат да предизвикаат проблеми со грбот.

Како што објави Мирор, д-р Џулиет Хобсон верува дека многу луѓе не прават доволно за да го намалат притисокот и стресот од секојдневната работа, а со текот на времето зголемувањето на напнатоста може да предизвика болки во грбот.

Хобсон, исто така, забележува дека нејзините пациенти со болки во грбот често не јадат доволно храна богата со протеини, која е важна затоа што промовира раст и закрепнување во телото.

Кога станува збор за вашата секојдневна исхрана, прекумерното консумирање на засладени задоволства може да предизвика проблеми со грбот бидејќи премногу шеќер доведува до воспаление во телото.

Последното предупредување на киропрактикот Хобсон е дека луѓето прават грешка што не се движат доволно. Тој вели дека секој треба редовно да го поминува времето на отворено и дека е доволно дури и 10-минутна прошетка еднаш дневно.

Извор: Попара