Радио Милева
Спрегата на сексот и бојата на косата:

СЈО ќе потврди или демантира: Црвенокосите имаат повеќе секс од русокосите и бринетите

СЈО ќе потврди или демантира: Црвенокосите имаат повеќе секс од русокосите и бринетите

Можеби русокосите на прв поглед изгледаат дека се најпривлечни, најсекси и „се трошат“ најмногу кога е во прашање сексот, но верувајте – црвенокосите ги шиат во секој поглед – пренесува модниот портал Штипка.

Според студијата на проф. Вернер Хабермел, сексуален научник од Хамбург, жените во однос на сексот, меѓу другото, се разликуваат и по својата боја на коса. Па така атрактивните црвенокоси девојки, според оваа студија, имаат многу повеќе секс отколку нивните русокоси сопернички. Тие сексуално се многу поактивни од другите девојки, имаат многу повеќе партнери и почесто практикуваат секс од просекот.

Според оваа студија тоа е така бидејќи црвената коса е реткост, таа е со разиграна привлечност (а со ова ги провоцира претставниците на посилниот пол) и потсвесно укажува на младоста и плодноста. Па така доколку жена сака да го збогати својот сексуален живот таа треба само да скокне до својот фризер и да се офарба во црвено.

Хабермел вели: „Секоја девојка која што се фарба во црвено сака да испрати сигнал некому. Доколку таа е во стабилна врска, тогаш таа на своето момче сака да му даде до знаење дека е несреќна и дека за неа сака нешто подобро.“

Ние нема да ги коментираме ниту светските ниту личните искуства кога се спрегата на сексот и бојата на косата кај жените во прашање: Блондинките, бринетите или црвенокосите…?  Единственото нешто што прво ни падна на памет… Погледнете го на фотографијата подолу, па самите донесете си заклучок!

Останати вести од Радио Милева