Живот и Стил

Послушајте ги овие 4 совети и ќе имате рамен стомак

Послушајте ги овие 4 совети и ќе имате рамен стомак

Рамниот стомак и силните мускули не се само естетска категорија, туку и одраз на вашето здравје.

До овој идеал не можете да дојдете само со правилна исхрана. Потребно е многу повеќе, а ова се најдобрите стручни совети.

Подобрете го држењето

Бидете сигурни дека вашите раменици се на ниво на вашата глава и повлечете го стомакот. Првин може да биде неприродно, но наскоро вашата позиција ќе стане нормална.

Вежбајте ги сите мускули

Не ги игнорирајте другите мукулни групи и да правите само стомачни вежби. Пилатесот е совршен начин да имате рамен стомак, а останатите мускули ви се  потребни за правилно држење и да изгледате повитко. Исклучете ја брзата храна, јадете помалку, движете се повеќе и заменете ја нездравата храна со поздрава. Ова е универзално правило за здрав живот, но запомнете дека некои видови храна едноставно се преклопуваат со другите.

Поставете реални цели

Поставете ги вистинските цели со кои ќе бидете задоволни.

Бидете упорни

За добри резултати треба време. Не очекувајте да имате „стомачна арматура“ ако секој ден правите сто стомачни и не ја менувате вашата исхрана секој ден.