Мегафон

Последната порака на Владо Јовановски, напишана неколку часа пред апсењето!

Последната порака на Владо Јовановски, напишана неколку часа пред апсењето!

Владо Јовановски откако пред десетина денови на фејсбук статус запраша “Зошто го гушите македонскиот народ” и следеа низа одговори од неговиот цимер кои завршија со зборовите “Те сакам Цимер”, на само неколку часови пред да биде уапсен напиша:

“До скоро беше тешко да си Македонец во соседните земји, а сега е поинаку!
Сега е невозможно да си Македонец во Р. Македонија! Поточно, во ова што остана од неа – проклетата!”