Љубов и Секс

Поради овие грешки во љубовта, можете засекогаш да останете сами

Поради овие грешки во љубовта, можете засекогаш да останете сами

Не дозволувајте погрешните модели на однесување да станат навика бидејќи тие можат да застанат на патот на вашата среќа во љубовта.

Ако ви е тешко да бидете сингл и се прашувате што ве спречува да ја пронајдете вашата сродна душа, можеби правите една од овие три грешки кои би можеле да ве одржат сингл доживотно.

Поранешен партнер

Доколку емотивно не сте ги вкрстиле патиштата со поранешниот партнер, тогаш тоа е главната кочница која не ви дозволува да продолжите понатаму. Мора да се помирите со фактот дека некои врски едноставно не функционираат и не вреди да се живее во минатото. Упорното враќање на поранешната врска е нешто што ве спречува да видите потенцијални партнери достојни за внимание. Исто така, постојаното споредување на сегашните партнери со поранешните партнери го оневозможува градењето нормален однос со некого.

Негативна енергија

Дали знаевте дека луѓето кои зборуваат негативно за себе привлекуваат негативна енергија? Ние сме производ на нашите мисли и она што го кажуваме за себе. Почнете од себе, дали уживате во друштво на некој кој е песимист? Исто е и со другите луѓе. На сите ќе им се допадне насмеана и позитивна личност повеќе отколку некој што мисли дека целиот свет е против нив.

Погрешен совет

Понекогаш некој од вашите пријатели ќе ви даде погрешен совет со најдобра намера. Можеби ќе ви кажат дека е премногу рано да влезете во нова врска и ќе ја пропуштите шансата да имате фантастична врска со некој кој е навистина прекрасен. Понекогаш пријателите не ја знаат целата приказна, поради што треба повеќе да им верувате на своите чувства отколку на искуствата на другите.

извор:курир.мк