Живот и Стил

Погледнете колку литри вода дневно треба да пиете според тежината

Погледнете колку литри вода дневно треба да пиете според тежината

Секоја диета и начин на слабеење подразбира и пиење доволна количина вода, а според оштата пресметка, дневно се препорачуваат осум чаши вода или два литра. Но, ако сакате да ги зголемите шансите за слабеење и диетата да биде успешна, мора да ја земете предвид и својата телесна тежина, односно според бројот на килограми треба да одредите колку вода дневно мора да пиете.

Успешноста на диетата се зголемува со внесување на доволно количина вода, но пред тоа мора точно да ја одредите вашата тежина.

60 килограми – 2 литри вода

65 кг. – 2,1 литар вода

70 кг. – 2,3 литри вода

75 кг. – 2,5 литри вода

80 кг. – 2,6 литри вода

85 кг. – 2,8 литри вода

90 кг. – 3 литри вода

95 кг. – 3,2 литри вода

100 кг. – 3,3 литри вода

105 кг. – 3,4 литри вода

110 кг. – 3,6 литри вода

115 и повеќе кг. – 3,7 литри вода

Пред секој оброј пијте две чаши вода од 2,5 литри.

Наутро и навечер пред спиење пијте две големи чаши вода. Во водата може да додадете лимон.