Љубов и Секс

Оваа лоша навика е сѐ почеста причина за раскинување

Оваа лоша навика е сѐ почеста причина за раскинување

Доколку спаѓате во оние кои баш многу работат, овој текст и тоа како ќе ви биде од корист.

Дали сте успеале да ја одвоите работата од приватниот живот? Не мора веднаш да одговорите.

Ова е многу тешко да го направите, но најголемиот проблем е во тоа што тоа може да се одрази и на љубовната врска.

Доколку често се случува работата да ја носите со себе, со часови од дома работите на одредени проекти или да телефонирате и одговарате на останатите мејлови, може да предизвикате раскинување е резултатот на Универзитетот во Вирџинија.

Во студијата е докажано дека дури и да не работите во континуитет туку само неколку часови да го проверувате мејлот поради работата, со текот на времето може да ја загрозите емотивната врска која ќе станува понапната.

Незадоволството на партнерот ќе расте, а воедно и вашето, па конфликтите ќе растат секојдневно.

Интересното истражување докажало дека постојаната достапност (телефонирањето, проверувањето на мејловите и слично) на подолги патеки создава незадоволство и стрес.

Така што советот на научниците е навреме да ги завршувате своите обврски, па дури и доколку останете подолго на работа, а дека работата не треба да ја носите (завршувате) дома.

извор:точка.ком.мк