Живот и Стил

Најчести изговори за диета

Најчести изговори за диета
679-06754695 © Masterfile Royalty-Free Model Release: Yes Property Release: No Woman with a cup cake.

Повеќе пати годишно, девојките знаат да започнат диета која трае најмногу до три недели. Две третини од жените признаваат дека само бараат изговори за да ги прекинат диетите, според една студија во Велика Британија.

Најчестите причини за прекинување на диетата се лошиот ден, недостаток на волја или роденден, а најмногу може да бидат погодени од чоколадо, колачи, леб и чипс.

Повеќето жени признаваат дека нивното слабеење би било поуспешно ако само јаделе поздраво наместо да изгладнат и исфрлаат одредена храна.

Во прилог ви даваме неколку причини зошто жените се откажуваат од диета:

– „Лош ден“.
– „Родеден“.
– „Едноставно не можам да одолеам“.
– „Цело време внимавав на мојата диета и заслужувам награда“.
– „Животот е краток“.

извор: фемина