Радио Милева
Се' за љубов

Македонската пејачка сликана – „усни на усни“: „Никој како тебе не бакнува“! (ФОТО)

Македонската пејачка сликана – „усни на усни“: „Никој како тебе не бакнува“!  (ФОТО)

Иако не е толку многу активна на естрадата како порано, таа е академски образован музичар, а нејзиното семејство целосно и го посвети сиот свој живот на музиката и уметноста воопшто.

Лидија Кочовска последниве години само одвреме-навреме се појавува со некоја нова песна, на кој уште еднаш ги поотврдува своите вонсериски вокални способности и сиот музички талент кој го поседува, па затоа и е штета што ја нема почесто.

Но, естрадата денес налага други правила, па како излезе дека не е доволно само добро да се пее, туку музиката се доживува и со очи, за да бидеш постојано во фокусот важно е и како се однесуваш, што носиш ( и не носиш) на себе, какви будалаштини катаден правиш… Па сето тоа го постираш на социјалните мрежи… Со еден збор: „циркуз“!

Е сега токму заради тој „циркуз“ или чисто само заради големата  обострана љубов, токму Лидија Кочовска се бакнуваше со него в уста, па фотографијата јавно ја објави на еден од своите профили на социјалните мрежи. Таа е пејачка, музички уметник, а тој не е. Ама ако! Сепак по се изгледа дека се бескрајно вљубени еден во друг. Како и не би кога тој е толку сладок, при тоа и фраерски изгледа со тигрест колан околу вратот, а по се изгледа дека за него важат и стиховите од песните на нашиот Тоше: „Никој како тебе не бакнува“, а за тоа да го провериш потребна е и доза и поза: „Усни на усни“!  Како што тоа го направила Лидија со својот четвороножен пријател, убавиот срнест пинч!

Ама дека љубовта кон домашните миленици не е од вчера, Лидија има и други, постари докази. Денес пинч, а вчера малтешка пудла.

Како и да е, не е важно што е и што раса е… Важно е да има љубов!

 

Останати вести од Радио Милева