Живот и Стил

Ќе го одзатне секој затнат одвод – евтин, а толку моќен трик

Ќе го одзатне секој затнат одвод – евтин, а толку моќен трик

Она што навистина знае да оди на нерви се затнатите одводи. Потребно е повеќе време за да се реши овој проблем.

Но, добро ќе ви дојде доколку го знаете овој трик. Не е потребно да купувате разни производи, туку само две состојки.

СОСТОЈКИ:

  • лимонтус
  • сода бикарбона

НАЧИН НА УПОТРЕБА::

  1. Во затнатиот одвод сипете половина чаша лимонтус и половина чаша сода бикарбона.
  2. Потоа со тенок млаз сипете топла вода.
  3. Ќе се случи реакција помеѓу овие две состојки, што ќе направи појава на пена.
  4. На овој начин ќе ги разложите ситните делчиња храна и маснотии кои довеле до затнување.

извор:готви.мк