Живот и Стил
Здравје

Како да го намалите крвниот притисок?

Како да го намалите крвниот притисок?

Сите ние знаеме дека високиот крвен притисок може да биде фатален. Токму затоа луѓето со висок крвен притисок, мора да внимаваат како се хранат.

Во  продолжение ќе ви ги претставиме петте  продукти кои ќе ви помогнат да го намалите вашиот крвен притисок на природен начин.

Банани

Луѓето кои јадат по две банани дневно во текот на целата недела, можат да го намалат крвниот притисок за 10 проценти.

Цвекло

Доколку во текот на денот конзумирате 500 милилитри сок од цвекло, тоа ќе влијае одлично на целиот ваш организам, а посебно на вашето срце.

Лук

Дневната конзумација на лукот, неверојатно го намалува високиот крвен притисок.

Хибискус

Доколку редовно пиете чај од хибискус сигурно ќе ви помогне да го намалите притисокот. Уште подобар ефект ќе имате доколку можете да најдете сушени листови од хибискус и истите ги вметнете во исхраната.

Какао

Според Универзитетската болница во Келн употребата на какао многу влијае на намалувањето на високиот крвен притисок.