Живот и Стил

Голема грешка: Овие работи не смеете да ги позајмувате од други

Голема грешка: Овие работи не смеете да ги позајмувате од други

Зачин

Ако соседите ви побарале сол, дајте им ја само под еден услов – како подарок. Опасноста лежи во тоа што солта има многу енергија и може лошо да влијае на судбината. Солта е една од најважните магични компоненти, па затоа не се препорачува нејзино позајмување. Луѓето кои позајмувале, а потоа враќале сол почувствувале губење на среќа, па дури и губење на здравјето…

Садови (чинија, тенџериња)

Се верува дека тие се тесно поврзани со енергијата на куќата во која се наоѓаат. Ако некој сака да им направи нешто лошо на другите, само треба да дозволи користење на неговите садови: чаши, тенџериња, чинии, лажици итн… Не дозволувајте некој да позајмува чинии, тенџериња или кој било дел од садовите од вас. , бидејќи можеш негативно да влијаеш на судбината на тие луѓе . Оштетените садови се уште поопасни бидејќи внесуваат лоша енергија во домот каде што се наоѓаат.

Облеката

Ако купувате работи кои веќе биле во оптек, тоа е сосема во ред, бидејќи сте платиле за нив. Но, никогаш не позајмувајте гардероба од други луѓе. Облеката е многу лична работа, дури и ако ја земете од сестра или брат, па затоа е подобро да дадете нешто за возврат. Велат дека чевлите носат најголема несреќа бидејќи впиваат најмногу негативна енергија.

Накит

Накитот е полн со енергија на личноста на која и припаѓа. Затоа, не треба да се позајмува. Со ставање обетки или прстени на друга личност, ги „добивате“ проблемите на таа личност со нив.

Метла

Ако му позајмите метла на соседот, бидете сигурни дека ќе има парична загуба во вашиот дом. Вие дури и ризикувате да добиете отказ. Во никој случај не треба да ја давате метлата некому да ја користи, а потоа да ја вратите. Ако го дадеш, нека биде трајно.

Извор: Курир.мк