Радио Милева

(ФОТО) Тетката на Ѓокче е голема пејачка ѕвезда во Турција и приватно: На 54 години е гром риба во бикини!

(ФОТО) Тетката на Ѓокче е голема пејачка ѕвезда во Турција и приватно: На 54 години е гром риба во бикини!

Турската серија „Љубовта на мојот живот“, уште на самиот почеток ги освои гледачите поради комичноста на ликовите, односно откаченото семејство на младата Ѓокче.

 Меѓу нив се појавува и нејзината тетка Јонџа која во филмот игра улога на позната пејачка и сестра на нејзината мајка Резан. Но и во реалноста Јонџа е турска пејачка и актерка со голема кариера бројни снимени албуми и улоги во други филмови.

Јонџа има 54 години, но за својата возраст изгледа неверојатно добро, особено во бикини.

 

Јонџа Евчимик има студирано балет во Турција, а своевремено има работено и како агент за продажба на полиси во осигурителна компанија. По дипломирањето се концентрира на музиката и актерството кои ги работи до ден денес.

Интересно е тоа што во серијата „Љубовта на мојот живот“ го има истото име, односно се глуми самата себе.

 

Останати вести од Радио Милева