Радио Милева

(ФОТО) Пред 3 децении ја отпеа „Дечко, ајде олади“: Денес има 51 година и еве како изгледа

(ФОТО) Пред 3 децении ја отпеа „Дечко, ајде олади“: Денес има 51 година и еве како изгледа

Пејачката од култната група „Последна игра лептира“ се прослави и годините потоа во групата „Сребрени крила“, а за нејзиното заминување од сцената жалеа нејзините обожаватели.

Лисија Асановиќ во далечната 1985 година го отпеа хитот „Дечко ајде олади“, и денес слушана и пеена песна од многу генерации од тогашна Југославија, а потоа ненадејно изчезна од музичката сцена.

Лидија кратко беше во групата „Сребрени крила“ со која се претстави на Евровизија во 1998 година и го освои шестото место.

Лидија веќе 26 години живее во Германија каде се омажи и го смени презимето во Руш.

За нејзиниот живот се знае многу малку, а на социјалните мрежи не е многу активна. Би ја препознале?

Останати вести од Радио Милева