Живот и Стил

(ФОТО) Ова се најексклузивните и најскапите чанти на светот – некои чинат по неколку милиони!

(ФОТО) Ова се најексклузивните и најскапите чанти на светот – некои чинат по неколку милиони!

Ако некогаш сте се запрашале кои модели ги сонува секој моден колекционер, сега можете да дознаете.

Овие креации се толку ексклузивни, што е невозможно да стигне до нив. Повеќето се изработени во многу мал број, па цената не е единственото нешто што може да им застане на патот на некои љубители на модата.

Погледнете ги миделите и цените …

Louis Vuitton Tribute Patchwork Bag: 52.500 $

Leiber Precious Rose: 92.000 $

Urban Satchel Louis Vuitton Bag: 150.000 $

Chanel Diamond Forever Classic Bag: 261.000 $

Rouge H Porosus Crocodile Handbag: 1.9 милиони $

Hermes Birkin Ginza Tanaka Bag: 1.9 милион $

Hermes Rose Gold Crocodile or Diamond Birkin and Kelly Bag  1.9 милион $

Mouawad 1001 Nights Diamond Purse: 3.8 милиони $

извор:divianarts.mk