Радио Милева

Економски, правен, филолошки: Еве каков факултет имаат завршено естрадните ѕвезди од регионот!

Економски, правен, филолошки: Еве каков факултет имаат завршено естрадните ѕвезди од регионот!

Образованието е еден од најважните, но не и пресуден процес во животот без оглед на која професија се занимавте. Некои луѓе од јавниот живот успеале да запишат факултет, но живтот ги однел во друг правец и се посветиле на својата кариера и професија. Без оглед на тоа, тие денес се успешни музичари, бизнисмени, актери, продуценти.

Сепак, голем број на јавни личности од музичката сцена имаат завршено факултет и поседуват диплома за одредена професија.

Еден од најголемите ѕвезди во регионот Здравко Чолиќ има завршено Економски факултет. Покрај тоа, тој одел и во музичко училиште каде што учел да свири гитара.

фото: Мицо Јовиќ

Неда Украден е сопственичка на две дипломи. Има завршено два факултета во Сараево. Правен и Филолошки.

фото: промо

Зорица Брунцлиќ има завршено на Економски факултет во Ниш, додека нејзиниот сопруг Кемиш има магистрирано хармоника во Виена.

фото: Небојша Мандиќ

Жељко Јоксимовиќ свири 14 инструменти, а има Факултет за музички уметности во Белград.

Познатите пејачки Биља Крстиќ, Леонтина Вукомановиќ и Александра Радовиќ исто така имаат завршено Факултет за музички уметности.

Без оглед на нивното класично образование тие денес се познати пејчки и со успешна и богата кариера, а некои од нив и предаваат музика, едуцирајќи ги младите генерации.

Останати вести од Радио Милева