Вистаграм

Дизајнерка за ентериер ги открива 5-те главни трендови за вашиот животен простор во 2024 година: „70-тите се враќаат на голема врата

Дизајнерка за ентериер ги открива 5-те главни трендови за вашиот животен простор во 2024 година: „70-тите се враќаат на голема врата

Без оглед на тоа дали станува збор за нови бои на ѕидовите на дневната соба или нови плочки во тоалетот, некои планираат големи промени, а други помали.

Имено, Сара Лојд, експерт за ентериер, говорела за „The Sun“ за сите трендови кои ќе бидат актуелни во текот на 2024 година.

Апстрактни агли

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CG VISUALIZATION (@cg.visualization)

Новиот тренд во 2024 година ќе биде употреба на необични агли и апстрактни решенија. Сара објаснила дека играњето со апстрактните агли ќе биде многу во тренд и дека сите облици и големини на мебел можат да бидат вклучени, од софи до перници, вазни…

Исто така додала дека сопствениците на куќите би можеле да воведат заоблени облици во просторот, како што се огледала кои даваат помек изглед.

Оживување на 70-тите

Трендовите во дизајнот на ентериер од 70-тите би требало да се вратат во 2024 година.

Се очекува во домовите да вратите сѐ, од темно дрво, до лакирани површини, до теписи од вештачко крзно и низок мебел.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simon Zimmermann (@smnstr_)

Плочки

Се очекува модерните плочки да бидат многу популарни во текот на 2024 година.

Сара им советува на оние кои сакаат минимален дизајн да се одлучат рамно да ги постават плочките или понеутрални нијанси на плочки. Додека оние кои бараат похрабар изглед можат да извлечат карактеристична боја од својот постоечки домашен декор.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yannick Aaron M. (@aaroninteriors)

Максимализам

Минималистичкиот дизајн доминира во трендовите во ентериерот во последните години.

Меѓутоа, во 2024 година со себе ќе донесе оживување на максимализмот со смели бои, еклектични шари и луксузни текстури. Сара изјавила дека овој тренд ќе го поттикне пристапот кон неуништливиот дизајн, овозможувајќи личноста да се прикаже низ живите и контрастни елементи.

Топли тонови
Експертите велат дека топлите тонови ќе бидат боите на 2024 година.

Веселите и драматични нијанси, вклучувајќи и длабока зелена, богата сина и топли земјени тонови, ќе бидат во пораст. Сара објаснува дека овие бои предизвикуваат чувство на удобност и спокој, а истовремено се и впечатливи.