Живот и Стил

Барби е омилената кукла веќе 60 години: Има и презиме, а сигурно не го знаете

Барби е омилената кукла веќе 60 години: Има и презиме, а сигурно не го знаете

Можеби оваа информација ја знаат нејзините големи фанови, но за повеќето ова е потполно изненадување.

Иако Барби не е вистинската личност, таа има презиме за кое малку се зборува.

Имено, на официјалниот Твитер профил на Барби, откриено е дека таа се презива Робертс. И не само тоа, нејзиното вистинско име е Барбара Милисент Робертс, а нејзините „родители“ се Џорџ и Маргарет.

-Среќен ден браќа и сестри од сестрите Робертс, пишува под фотографијата на која се четири кукли.