Мегафон
фестивали

Охрид фест – Охридски трубадури 2018

Охрид фест – Охридски трубадури 2018

На 6, 7 и 8 септември ќе се одржи  јубилејното, 25. издание на Интернационалниот музички фестивал „Охрид Фест –Охридски трубадури“.

Покрај македонските фолк и поп изведувачи, на фестивалот ќе настапат и неколку познати имињата од Балканот: Жак Худек, Владо Калембер (Хрватска), Ален Исламовиќ (БИХ), групата „Балканика’’(Србија), Мерима Његомир (Србија), Елизабет Христоу ( Грција), Карлос( Бугарија)…

Годинава „Охридските трубадури“ ќе бидат емитувани во живо на Балканика – Бугарија, Бел ами – Србија, Коперникус – Србија, Тв Z1 – Хрватска, CMC (Croatian Music Channel –Хрватска , Хајат – Босна и Херцеговина, Визион плус – Албанија,ТRT – Турција, ТВ Шансона – Русија и австралиската сателитска тв INTV.

Организаторите на фестивалот се’ уште не ги откриваат сите пејачи и програмски активности со кои ќе се одбележи јубилејот но сепак се знае дека на Фолк вечерта ќе настапат Благица Павловска ,„Скопски боеми“, Петар Нечовски, Нино Величковски, Милица Кузмановска, Милован Секуловски,„Молика“, Зоран Христов…

Додека на Поп вечерта – Даниел Кајмаковски, Огнен Здравковски, Пепа Димитрова, Денис Димовски, Лена, Ѓоко Ѓорчев, Жармена…